1 iulie 2011

30 de Popescu Ion intr-o clasa!

Ce-o fi fost acolo? Daca si aia au luat Bac-ul atunci e nasol...


Mircea Badea - Despre Tatuaje

Nu stiu de ce, dar si de data asta sunt de acord cu el!


O alta profa de engleza!

Uitati-va cum se aseaza pe scaun, zici ca se arunca din avion. De aici iti dai seama ca aia n-are nicio treaba cu realitatea, dar cu predatul in scoala.
Am si eu o intrebare, testele alea de psihologie, se mai dau la inceputul anului?


Profesoara nervoasa

Ca sa vedeti de ce nu se invata in Romania. Exact ce va ziceam eu in articolele trecute, daca n-ai profesor capabil sa te invete, n-ai cum sa inveti. De exemplu, un profesor respectabil, care stie sa vorbeasca cu elevii, ce credeti ca ar face in cazul de fata? sau s-ar ajunge la asa ceva? eu nu prea cred.
Si duduia nu e unicata, ca ea mai sunt multe si multi, ca exista si barbati fara autoritate.





Vai de capul lui si la propriu si la figurat...

De ce ii echipeaza Dumnezeu pe unii cu cap, ca sa se arunce in el. Probabil ca omu' vroia sa fie smecher. CRBL, lasa-te tata, apuca-te de pescuit sau de crosetat!


Perle Bac 2011 - proba scrisa

Cum va spuneam in articolele precedente, asteptam a doua transa de perle. De data aceasta sunt perle de la proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Speram sa apara si cele de la istorie sau biologie:))) Pana atunci, bucurati-va de acestea!

Unul dintre elevi a dat o explicaţie cât se poate de originală pentru titlul dramei „Iona“: „Io=eu“ şi „na=poftim“.

„Opera «Iona» este inspirată dintr-un mit, mitul peştelui uriaş“, a scris pe foaia de examen un alt candidat.

„Drama îl depăşeşte pe Iona mai mult decât credea“ sau „Drama pe care o cunoaşte Iona, aflat în burta unei balene de chit...“

„Poliţaiul turmentat“ a luat locul cetăţeanului turmentat în comedia „O scrisoare pierdută“ pe care un elev a încurcat-o cu „O scrisoare de omor“.

De asememea, candidaţii au considerat că îndeletnicirile personajelor lui Caragiale sunt actuale. Unul dintre elevi a găsit o explicaţie halucinantă pentru preocupările lui Tahanache şi l-a catalogat drept „traficant de droguri“, motiv pentru care a ajuns să „nu ştie să folosească termeni neolitici“.

Un alt absolvent a considerat că Brânzovenescu „a fost cioban la stâna primită moştenire“.

Punctele de suspensie „te fac oarecum să rumegi textul...“

Unul dintre candidaţi a găsit o legătură strânsă între punctele de suspensie care indică, în general, o întrerupere a şirului vorbirii, şi viaţa de apoi: „Punctele de suspensie ne vorbesc de faptul că după moartea omului, lucrurile şi punctele rămân pă pământ... Punctele de suspensie au rolul de a încheia blând fraza, arată un mic oftat şi te fac oarecum să rumegi textul...“

„«O scrisoare pierdută» are un subiect buclucaş“.

„Tema operei «O scrisoare pierdută» are în vedere coruperea care are loc înaintea alegerilor electorale pentru alegerea de deputaţi“.

„Acasă la Tipătescu într-o anticameră se afla gazeta «Răcnetul Carpaţilor» împreună cu Ghiţă Pristanda“.

„În «O scrisoare pierdută» este vorba despre o scrisoare pierdută de poştaşul din sat“.

„Zoe Trahanache este personajul principal. El trimite o scrisoare la iubita lui, dar nu ajunge la ea, o găseşte Tipătescu“.

„Conflictul este unul de natură politică, la care Zoe participă cu multă desăvârşire“.

„Într-un final, Ştefan Tipătescu pleacă în lume şi la un moment dat îi trimite o scrisoare adresată Zoei“.

„Îmi zboară gândul la vecina de la parter“.

Sursa:Adevarul.ro

B.U.G Mafia - Fara cuvinte

De vreo 2 zile vad lumea ca posteaza pe facebook videoclipul asta.
Tocmai azi m-am hotarat si eu sa vad ce e de el, mai bine zis de melodie. Ce pot sa spun, calitate B.U.G, dar nu m-a impresionat enorm.
Mi-a placut foarte mult videoclipul, poate ca el e de vina, acopera cu succes melodia. Cel putin eu, am inteles ce vor sa spuna mai mult din videoclip decat din melodie. Un clip foarte bun. La inceput se aude pe fundal featuringul cu Loredana din '98, o melodie mai buna decat asta.
"Fara cuvinte" sa fie o continuare a piesei "Lumea e a mea"? hmm, vom afla! mie asa mi se pare.




Melodia o puteti downloada de aici: bugmafiaoficial.ro

Cele mai mari baraje din Romania

Eu sunt fascinat de constructiile inalte, desi mi-e frica de inaltime le admir. Cum mi-e frica si de inaltime si de apa, rezulta ca admir de doua ori mai mult barajele.
Sunt impresionat de aceste constructii, mega constructii si veti vedea de ce le zic asta.
Am facut un top al celor mai inalte baraje din Romania. M-am chinuit ceva, dar sper sa apreciati.
Daca pana acum stiati ca Vidraru e singurul baraj mai inaltut din Romania, veti avea o surpriza, la fel cum am avut si eu!



1.Barajul Vidraru este situat pe raul Arges, cel mai mare baraj din Romania, acesta avand inaltimea de 166 metri. La finalizarea lucrarilor, in anul 1965, acesta se afla pe locul 5 in Europa si pe locul 9 in lume. Acum nu stiu pe ce loc se mai afla, incerc sa aflu, cert e ca cel mai inalt baraj din lume are vreo 300 de metri, deci aproape la dublu, asa ca e departe.






 

2.Barajul Movileni, al doilea ca inaltime din Romania. Situat pe raul Siret in apropierea localitatii Movileni din judetul Galati. Are o inaltime de 150 metri, formand in aval o cascada impresionanta.




3.Izvorul Muntelui sau Bicaz este un baraj de greutate cu o inaltime de 127 de metri, inaltime care-l plaseaza pe locul 3 in topul celor mai inalte baraje din Romania.






 
4.Barajul Siriu, cel mai mare baraj construit din roca, steril si miez din argila, are o inaltime de 122 metri.







 
5.Pe locul 5 se afla Barajul Valea Draganului. Constructie din beton in arc dubla curbata, asemanatoare barajului Vidraru, dar cu 40 de metrii mai mic, are o inaltime de 120 de metri.






6.Barajul Rausor este situat pe Raul Targului si are o inaltime de 120 metri.







 
7.Barajul Cerna are o inaltime de 110 metri si se claseaza pe locul 7.








 
8.Barajul Paltinu este situat in Judetul Prahova pe valea raului Doftana, are o inaltime de 108 metri si se situeaza pe locul 8







 
9.Pecineagu este un baraj de anrocamente, are o inaltime de 107 metri si este situat pe raul Dambovita.










 10.Pe ultimul loc se afla Barajul Tarnita, cu o inaltime de 97 metri.






Asta e topul, bine ca ar fi trebuit la fiecare sa scriu in ce an a fost construit, n-am facut asta pentru ca am vrut sa scriu la final. Toate constructiile impresionante de mai sus, au fost construite inainte de '89. Si cred ca ati inteles unde bat:)))

Poza zilei

Cre'ca i-au vazut de la tara si d-aia i-au luat:)))

Bancul zilei

Inventează americanii cel mai tare robot medical şi se duce Bulă să-l încerce.
- Ce vă doare?
- Mă doare-n cot!
- Sa-mi aduceţi o probă de urină.
Se duce Bulă acasă şi pune pe toată familia să facă în sticla, şi vine apoi din nou la robot care îi interpretează rezultatele analizelor:
- Soţia are sifilis, soacra dumneavoastră suferă de cataractă, iar dumneavoastră nu vă mai frecaţi în baie că e locul strâmt şi vă loviţi cu cotul de perete.

Olt si Mehedinti judetele cu cei mai destepti copii!

Si nu spun asta pentru ca sunt si eu din Olt, ci dupa rata de promovabilitate la testele nationale.
Astfel in Mehedinti, judetul clasat pe primul loc in ceea ce priveste promovabilitatea, 90,5% din elevi au primit nota de trecere, iar in Olt  89,01% s-au imbatat de fericire ca au luat examenul.
Cei mai slabi elevi, conform statisticilor, sunt cei din Tulcea, acolo doar  44,4% din elevi au promovat. Eh, copii poate erau cu gandul la mare, la peste, au alte activitati acolo, ce atata carte.
Oricum, nu stiu in Mehedinti care e treaba cu camerele, dar in Olt nu s-a montat nicio camera, deci s-a copiat pe rupte, singurul liceu in care s-a montat a fost in Colegiul Tehnic Metalurgic, dar e liceu, iar acolo nu s-a dat niciun test. Asa ca, lasati-o mai moale cu desteptii astia, e o generatie mai praf decat a mea.
Mi se pare o idee proasta plasarea camerelor in sala de examen, si din cate stiu, regulamentul scolar nu accepta montarea echipamentelor video in salile de curs. Pe langa asta, mita la bac va creste mult, iar asta e unul din motivele pentru care s-au montat camere, aia de sus nu mai primeau nimic, cheta de protocol era mult mai simpla si mult mai ieftina, functiona 99%. Decat sa dai 100 de euro pe materie, mai bine dai 10 lei pe materie. Lor nu le-a convenit si acum, saracii elevi au doua posibilitati, sa plateasca in euro sau sa invete.
Acum poate o sa fiu acuzat ca incurajez copiatul sau datul mitei, nu... nu fac asta, va spun ce se intampla. Si ii inteleg pe acei elevi care vor sa copieze, 50% din ei chiar n-au avut parte de un profesor capabil sa-i invete materia cum trebuie. Sa nu uitam ca pe langa materie, profesorul trebuie sa se faca si placut cand o preda, daca e bou si prost si se comporta ca un animal, salut, mai invata pulea!
Eu am urat Limba Romana pana in clasa a 9-a, ma temeam de materia asta, dar am avut noroc de o profesoara intelegatoare, care asculta, analiza ce spuneai si te puncta dupa ceea ce spuneai corect, nu dupa greseli. M-a tinut in 8, 9 si 10 tot liceul, am luat si 2 si 3. La final i-am spus cat vreau sa iau, imi propusasem sa iau 8 la bac, mi-a zis ca o sa iau peste 8 si am luat 8.90, n-am copiat!
Deci, nu mai judecati elevii ca e vina si profesorilor! asa ca, umblati de la gradinite, nu schimbati liceul, ca degeaba faceti asta. O generatie buna poate iesi peste 12, 13 ani, nu peste 1!

Y!M 11 lansat oficial

 A fost dat in folosinta pentru utilizatori pe 29 iunie. Acum ca eu am aflat tocmai azi, nu e nicio tragedie, niciodata nu e prea tarziu. Ca sa pot scrie acest articol si ca sa-mi dau cu parerea, a trebuit sa-l descarc si sa il testez.
La prima vedere mi-a placut, iar asta la mine e un obstacol greu de trecut. Probabil s-a intamplat asta, pentru ca nu am luat versiunea Beta si am luat direct versiunea finala.
Incep cu designul care e placut, nu e rotunjit ca la versiunile 9 si 10 si nici patratos ca la versiunile 7 si 8, cei de la yahoo l-au nimerit, e ceva modern, iar daca aveti vista sau windows 7 e perfect, pare a fi facut de microsoft. Dispune de mai multe skinuri, printre care si cele de la 10, culori placute, nu supara ochii!
Ce optiuni are in plus aceasta versiune?
Pai in primul rand, arhiva e online, asta ma speria, din ce auzisem de la cei care aveau versiunea beta, dar mi se pare ceva mult mai tare, iti permite sa dai un search rapid si sa gasesti persoana respectiva sau parte din conversatie, asta daca iti mai aduci aminte!
Ce ma incanta mult, e optiunea de a avea in lista de mess prietenii de pe facebook. Poti vorbi cu ei direct de pe mess, lasand la o parte chatul mic si urat de pe facebook. Mai ramane doar sa reduc din prieteni si totul e perfect:))) Se pare ca poti da si mass in lista de prieteni de pe facebook, deci asta e bine, pentru mine:))) Aveti optiune sa va delogati din chatul de pe facebook direct de pe yahoo, daca va deranjeaza persoanele care intra si ies!
Statusurile iti apar pe facebook si poti primi like si commenturi la ele, desigur ai optiune sa dezactivezi asta.
Din cate am inteles, exista si niste jocuri noi, dar nu le-am testat, plus ca mai are cateva chestii interesante, cum ar fi sa trimiti mesaje direct de pe mess pe telefonul mobil.
Aceasta versiune de Y!M a lansat si versiunea pentru telefoanele cu Android, trebuie doar sa instalati aplicatia si sa accesati Mobile Web Messenger.
Daca va intrebati cat consuma din resursele calculatorului, sincer, spre surprinderea mea, consuma la fel de putin ca versiunea 10, ba chiar mai putin, in ciuda faptului ca are aplicatii in plus, iar programul are 3 executabile deschise. Nu promit ca o sa mearga foarte bine. Speram sa ma ajutati voi la acest capitol si sa fac un update la articol!
In fine, dupa cum spuneam imi place, asa ca ii acord nota 8, 10 nu pot sa dau, iar de 9 nu e:))  de ce? are el niste greseli pe care le voi descoperi cu timpul.
Il puteti downloada de  >aici<