10 martie 2010

Transfagarasanul,Pur Romanesc

Multi ati auzit de Transfagarasan si multi ati mers pe acest drum,dar nu foarte multi stiti de ce este atat de mediatizat...din pacate nu de romani,ci de straini.
Transfagarasanul este drumul care face legatura dintre 2 regiuni,Muntenia si Transilvania.Se intinde pe aproximativ 90 de km,construit la altitudini foarte mari,asta il face special,iar cea mai inalta altitudine pe care o atinge acest drum este de 2042 metrii.
Acest drum trece peste 830 de podete si 27 de viaducte,iar pentru constructia lui au fost necesare sa fie dislocate mai multe milioane de tone de roca.
A fost construit intre anii 1970-1974 la ordinul dictatorului Nicolae Ceausescu.Desigur s-au inregistrat si decese la aceasta constructie magnifica,numarul oficial fiind de 40,desigur aceasta este statistica comunista,pentru ca martorii care au luat parte la lucrare spun ca numarul decedatilor este de ordinul sutelor.








Chiar impresionant,cand te gandesti ca nu mai suntem in stare sa facem o amarata de autostrada,pe drum drept,ce sa mai vorbim de altitudini.Sistemul Romanesc!...

Sursa:Wikipedia

Momente Pur Romanesti!

Doi poliţişti discută:
- De ce îţi pui copilul să doarmă pe dulap?
- Data trecută a căzut din pat şi n-am auzit.

*******

- Ce păcat că demult n-a mai fost o revoluţie...
- Da' ce? Eşti nebun?
- Nu, geamgiu.

*******

În sala de judecată:
- Linişte! strigă judecătorul. Cine mai face gălăgie va fi trimis acasă de îndată!
- Ura! strigă inculpatul.

Pur romanesc

Fiind un popor asa de inventiv ..avem si reclame pe masura.. :D



Iata un material ce cuprinde o colectie de reclmae pur romanesti.Eu zic ca merita vazute ..sunt chiar interesantee:D Voua care va place?

Protestele continua

Liderii tuturor sindicatelor din invatamant s`au intalnit cu mistrul Daniel Funeriu.Dupa lungi discutii care au durat aproximativ 3h sindicalistii s`au declarat nemultumiti si anunta ca ar putea merge chiar pana la blocarea anului scolar.

"Vor fi proteste, ne gandim la blocarea examenelor si chiar a anului scolar, asa cum nu am facut pana acum, dar situatia este grava. Salariile sunt diminuate si nu stim ce surpriza ne ofera noua lege a educatiei, pentru ca nu a fost discutata cu noi. Mai mult, conducerea Ministerului a spus ca vom afla despre acest proiect de lege dupa ce va fi aprobat de catre Guvern", a declarat Gheorge Isvoranu presedintele Federatiei "Spiru Haret".




Eu personal am o singura nelamurire..Chiar nu se gandeste nimneni la cei care sunt acum in clasa a 12-a..adica daca vor ingheta anul scolar..cu ei ce se va intmpla?Stie cineva?