9 noiembrie 2011

Poza zilei

"Tehnologia e pentru toti si toti e pentru tehnologie". :))))

Bancul zilei

Vecinii lui Bulă au un nou născut. Din nefericire acesta s-a născut fără urechi. Când familia lui Bulă este invitată la vecini pentru a vedea copilul, tatăl lui Bulă îl ia de-o parte şi-i explică:
- Copilul ăsta e marea lor bucurie, îl doresc demult! Dacă spui ceva despre urechile lui te bat de te snopesc!
- Am înţeles, zice Bulă.
Când ajung în casa vecinilor şi dau cu ochii de copil, Bulă zice entuziasmat mamei copilului:
- Vai ce copil frumos! Mama răsuflă uşurată.
Bulă continuă:
- Ce mânuţe drăgălaşe, ce picioruşe frumoase… şi ce ochi frumoşi! Ce-a zis doctorul, vede bine?
Mama:
- Da, vede bine, de ce întrebi?
- Pentru că dacă va trebui să poarte ochelari, a belit-o!

Romani prosti

Am zis-o de multe ori ca populatia din Romania are un coeficient de inteligenta sub mediu, iar acest clip imi aproba acea afirmatia.
Despre ce e vorba in el? Clasic romanesc, se deschide un magazin si se baga cateva oferte, iar lumea se inghesuie pentru a le prinde...
In acest magazin, oferta a fost la tigai, dar stiti de ce s-au inghesuit multi? raspunsul il aflati la final de la o doamna!
Cred ca o sa fac un experiment o data, iau o masa si scriu mare pe un carton, scobitori gratis, daca nu se face coada la "taraba" mea, inseamna ca-s prost... La retardatii astia nu cred ca se tine cont de ce se da, important e sa fie pe gratis sau redus...

X-Factor vs. Vocea Romaniei

Fara sa jignesc pe nimeni si fara intentia de a promova sau de a face anti-reclama, vreau sa luati totul ca pe o parere personala, daca sunteti sau nu de acord, e parerea voastra, dupa cum stiti parerile nu coincid.
De vreo doua luni au inceput show-urile muzicale X-Factor si Vocea Romaniei. Nu cred ca s-a mai intamplat in Romania acest lucru, ca doua televiziuni sa produca in acelasi timp, doua show-uri de televiziune cu un format asemanator, in cazul de fata, concurs muzical.
Acum sa facem putina comparatie si incepem cu X-Factor. Voi spune direct ce-mi place si ce nu-mi place.
La X factor nu-mi place juriul, prea putin experimentat, au renuntat la concurenti foarte buni si au luat voci slabe, de altfel n-avea cine sa aleaga, Paula Seling fiind singura cu ureche mai fina.
Un alt lucru care nu mi-a placut, a fost acea aiureala cu boot camp, acolo s-au dat la o parte voci foarte, foarte bune. Nu poti sa trimiti acasa o voce pe motiv ca nu stie engleza sau ca nu stie sa danseze, e cea mai mare prostie, ma pis pe el de factor, cautam mascarici sau voci? Plus ca le-au dat o melodie, care trebuiau sa o invete in 24 de ore si dupa sa o cante in grup, parca asta a fost prima proba in acel boot camp. Cum cacat sa canti in grup si sa te faci remarcat? Bun, poate un profesor de canto sau niste oameni specializati in asa ceva si-ar da seama, dar va rog frumos sa ma scuzati, cine-i Adrian Sina? Ce mare producator e? Ce artist international a lansat Adrian Sina, ce studii are Adrian Sina in domaniul muzicii? Iar Mihai... toata stima pentru emisiune, pentru radio, dar nici lui nu-i prea vad locul acolo, probabil a fost ales doar pentru ca are o biblioteca muzicala mare si ca lucreaza la un post de radio, dar nu e un profesionist in ale muzicii. Adevarat, ca sa-ti dai seama ca o voce e buna, nu trebuie sa ai studii, dar ca sa faci comparatia intre doua voci, iti trebuie cateva cunostiinte in aces domeniu.
Per total sunt dezamagit de aceasta emisiune, e o prostie din punctul meu de vedere, ma asteptam la mai mult, iar cei care sunt in asa zisa finala, sunt mult sub cei de la Vocea Romaniei. Ca si castigator il vad pe Alin Vaduva, iar un posibil concurent era Andreea Moldovan, din pacate a fost eliminata in acea cacialma numita boot camp.
Vocea Romaniei e un produs Media Pro, ceea ce inseamna calitate. Din pacate aceasta calitate are si defecte, stiti foarte bine ce s-a intamplat la Romanii au talent, castigatorul fiind ales pentru caz, dar sunt sigur ca aici nu va fi vorba de asa ceva, asta pentru ca sunt niste voci foarte bune.
Ce m-a deranjat si la aceasta emisiune, a fost ca nu au aratat auditiile dinaintea celor pe nevazute. Eram si eu curios sa vad cum s-a facut selectia, dar cei care s-au ocupat de ea, au facut o treaba buna.
La auditiile pe nevazute s-au facut alegeri bune, sunt de acord cu juriul, de altfel, un juriu mult mai experimentat decat factorul x... Horia Brenciu, Marius Moga, Loredana si Andrei Tiberiu Maria aka Smiley, sunt niste nume care au foarte mare legatura cu muzica romaneasca.
A urmat etapa duelurilor, o etapa exceptionala, am auzit cateva interpretari demne de cele mai mari scene muzicale.
Sincer, eu nu pot sa ma hotarasc pe cine as alege, sunt foarte buni toti si nu spun asta ca sunt un fan al pro tv-ului, pentru ca nu sunt, dar acel juriu experimentat stie sa le puna vocea in valoare, asta e diferenta intre x factor si vocea romaniei, d-aia am zis mai sus ca aia nu prea au treaba cu muzica, s-au blocat pe ce le-a cerut producatorul emisiunii, sa caute un concurent care canta, danseaza si comunica cu publicul in acelasi timp si culmea sa faca asta perfect, pai stai frate ca nu-i asa usor...
Iinca o data spun, nu-i ajuta deloc cu melodiile pe care le propun, spre exemplu eu daca i-as avea sub indrumare pe T&L, i-as pune sa cante pentru sambata, melodia Love the way you lie, pentru ca ea e pe voce pop, iar el canta mai mult rap.
In fine, parerea mea generala e ca Vocea Romaniei e o emisiune mult mai experimentata decat X-Factor care are un format interesant, dar din pacate nu are profesionisti. Pacat!
Numai bine!