5 martie 2010

Sa fie TOP sau FIFTH GEAR ?



Toti am auzit de ele, tuturor baietilor le plac si mai toata lumea si-ar dori o asemenea slujba. Cu toate acestea, oare care din cele doua emisiuni de top sa fie cea mai buna pentru interesul public?
Sa incepem cu inceputul, dar nu voi sta sa pun si date istorice, pentru ca nimeni nu e interesat de asa ceva. Totul a inceput cu emisiunea TOP GEAR. Initial, aceasta emisiune era exact ceea ce interesa pe oameni la vremea respectiva, si anume: ce masini au mai aparut, ce performante au si ceva informatii din sportul cu 4 roti.
In primele sezoane de TOP GEAR puteam sa ii vizionam impreuna pe Jeremy Clarkson si Tiff Needell. Din 2001, cei de Channel Five au cumparat drepturile pentru Top Gear, dar la un asa mare succes, cei de la BBC au refuzat acest lucru, astfel ca, emisiunea de la Channel Five s-a numit Fifth Gear (initial 5th Gear). Din acest moment a inceput "lupta" intre emisiuni si intre principalii prezentatori Jeremy si Tiff.
Desfasurarea emisiunilor are cam acelasi topic, cu anumite diferente. Ambele au o comparatie intre 2 masini, au ceva stiri si invitati, iar asemanarile se gasesc si in masinile prezentate. Aceasta ultima asemanare este foarte buna pentru noi, deoarece aflam mai multe informatii despre aceeasi masina. Diferentele le veti observa in cele le urmeaza.
Sa incepem cu Top Gear. Structura emisiunii consta intr-o intrecere pe parcursul emisiunii intre o masina si alt vehicul sau sportiv sau altceva, descrierea unei masini din punct de vedere tehnic, ce performante, este comparata cu alta masina, iar la final este testata de Stig. In afara de acestea in emisiune mai apare un invitat, cu care discuta Jeremy diverse lucruri, si care va conduce o masina pe pista lor, contra cronometru. Normal ca in emisiune apar si stiri despre masini: ce masina trebuie lansata, ce anume nu face bine guvernul britanic in legatura cu strazile si legile auto, etc.
Pentru a face emisiunea mai interesanta, cei de la BBC ii trimit pe Jeremy si pe colegii sai, James May si Richard Hammond, in diferite "misiuni" si in editii speciale.
Acum sa trecem la Fifth Gear. Aceasta emisiune include o comparatie intre 2 masini, prezentarea unei masini super-sport. Cei la de Fifth Gear supun o anumita masina in fiecare episod la 3 teste si ii acorda o nota la o scara de la 1 la 10, dau anumite sfaturi pentru soferi si ne mai indica o optiune la masina super-sport, prezentata in show, dar care este mult mai ieftina.
Dupa toate acestea am sa va spun concluzia la care am ajuns. Ambele emisiuni sunt bune deci nu pot sa va spun ca Top e mai bun decat Fifth. Ceea ce pot sa va spun, este ca cei de la Top Gear se bazeaza mai mult pe aventura, pe cand cei de la Fifth Gear sunt ceva mai seriosi.