5 februarie 2012

ACTA what the fuck?

M-am hotarat sa fac un mic comentariu asupra acestui subiect, in urma unei discutii cu seful acestui blog, pe numele de scena SOSO.
In principiu n-am vrut sa deschid discutia despre acest tratat si am evitat cat am putut de mult, dar vad ca se face prea mult caz si a cam inceput sa se panicheze lumea virtuala.
Ce e ACTA?
Ei spun ca e un tratat care va ajuta la protejarea dreptului de autor si impiedicarea pirateriei pe internet.
Eu spun ca e doar o metoda de imbogatire a unor baieti destepti.
Multi spun nu ACTA, dar n-au citit despre ce e vorba. Am observat asta pe facebook, circula de cateva zile o poza cu sloganul " Spune nu ACTA!" si toti dau share si like si lasa comentarii, dar n-au nicio idee despre ce este vorba.
Sincer sa fiu intr-un fel imi convine acest tratat, privindu-l dintr-o anumita perspectiva. Daca as fi artist sau un creator de desene animate, cum sunt cei de la Creative Monkeyz, mi-ar conveni, pentru ca mi-ar proteja creatia, dar daca sunt un biet utilizator de internet, care de-abi are bani sa plateasca abonamentul la internet, normal ca nu-mi convine, pentru ca nu-mi permit sa dau 2 euro pe o melodie, 10 pe un film si 30 pe un joc de cacat.
Deci din punctul asta de vedere, acest tratat este bun, doar atat, pentru ca are multe, multe alte scapari, de care vor profita acei baieti despteti despre care v-am spus mai sus.
O data cu semnarea acestei legi si punerea ei in aplicare, libertatea de pe internet va disparea, vom trai doar cu retelele de socializare pe care le vom face miere.
Asta e, trebuia sa se intample o data si-o data, se inmultisera site-urile cu muzica si filme pirat. Cel putin in Romania, toti cocalarii incepusera sa-si faca site-uri cu download de muzica.
Cum v-am spus, nu sunt nici pro nici contra acestei legi, astept sa se dea o lege mai buna, care sa ne avantajeze si pe noi, dar si pe producatori. S-ar putea sa mai revin cu cateva pareri!