23 decembrie 2011

Solo percutia, canta Delia!

Ce le trage "bagaboanta" pe manele:))) Asa Delie, rupe-le fâşu!
Copilu' Minune e vax, auzi aici meserie. :)))



Decembrie, cea mai buna luna a cersetorilor.

Am intrat de vreo saptamana in isteria sarbatorilor de iarna si toata lumea o arde cu caciuli rosii in cap, aud colinde peste tot, pe strada vad oameni care tin cel putin o plasa in mana si ce ma streseaza cel mai mult, ma impiedic de cersetori care incearca sa ne franga inima lovindu-ne in sentiment si profitand de perioada asta a anului, cand se spune ca ar trebui sa fim buni, darnici, milostivi. Ete ca eu nu sunt darnic, si ii ignor cat de mult pot, numai ca nesimtirea a ajuns la cote maxime, iar unii chiar au tupeul sa iti bata obrazul ca nu bagi mana in buzunar.
De pilda, eram ieri in oras la o cafea cu un prieten si cum stateam eu linistit intr-o atmosfera de sarbatoare, ascultand colindele ce-mi incantau urechile, aud dintr-o data o voce de fata prestand un colind live, acoperind ceea ce rasuna in boxele din cafenea. Ce sa zic, avea un timbru melodios, baga mult a voce de cersit pe strada, dar nu pot sa zic ca suna urat, dupa ce a terminat de colindat pe jos, a urcat si la noi, cafeneaua avand si etaj. Vine acolo, se baga in sufletu' nostru, incepe sa cante si dupa ce termina, ce credeti ca face? vine pe la fiecare masa si asteapta sa-i dam bani. Prima data s-a dus la niste fete, alea saracele au scos banii, probabil sa nu se faca de ras, dupa s-a dus la doi baietii care au luat-o la misto si dupa a venit la noi. Eu cand am vazut-o am lasat capul in jos si am inceput sa rad, amuzandu-ma de tupeul ei. Vazand ca n-are succes cu noi, ce credeti ca ne-a zis: "Sunteti varza!". Va spun pe cuvant, am vrut sa ma ridic sa-i fut un dos de palma peste bot, dar SPIRITUL CRACIUNULUI m-a intors din drum. Adica frate, daca vreau sa-ti dau, iti dau, daca nu, ia-ti viteza! nu veni tu la mine sa imi ceri si sa mai fii si arogant. Sunt banii mei, nu muncesti tu cu mine pentru ei.
M-a deranjat foarte mult gestul ei, daca era o persoana modesta si in banca ei si canta dumnezeieste de bine, incat sa ma lase cu gura cascata, ma ridicam si-i dadeam, o felicitam, o aplaudam, ii aratam ca mi-a placut, dar cand vii cu vocea care a facut cariera in anii 90 pe melodia "Ajuta-v-ar Dumnezeu...!" sa fii sanatoasa. Stiu eu mai bine cand sa dau bani, n-am nevoie sa-mi atragi tu atentia.
Ce-a facut ea acolo s-a numit cersit, nu colindat. Ma rog, azi din nou la cafea, intr-un alt loc, vine un nene la masa noastra si ne intreaba: baietii un loz, o chestie, o maslina? noi ii raspundem politicos domnului: nu multumim! si ce credeti ca ne zice: "mda, ce sa stiti voi generatia asta tanara..." si a plecat bolborosind. Culmea e ca l-am vazut intrand cu lozurile in mana si intreband pe la mese si chiar i-am zis celui cu care eram ca mereu am castigat la loz in plic si ca imi place sa cumpar lozuri d-alea, problema era ca nu aveam schimbat si fiind pasionat de aceste prostioare sigur ma agatam cuparand mai multe, asa ca m-am abtinut, ca sa aud dupa ca noi habar n-avem de loz in plic. L-am lasat in batranetea lui si nu i-am zis nimic, fiind SARBATORILE DE IARNA si respectandu-i varsta.
Inca o chestie foarte, foarte tare mi s-a parut ca cersetorii pe care-i stiam, nu i-am mai vazut, in schimb sunt altii. Cred ca au facut schimb de experienta:))))
Hai, SARBATORI FERICITE si numai bine! Cine stie cand mai scriu :)) ...