3 ianuarie 2012

Pareri - X-Factor si Vocea Romaniei!

Incep prin a va spune la multi ani, pentru ca n-am avut cand sa o fac direct, e primul articol pe care-l scriu in 2012, in afara de cel pe care l-am programat. Va doresc multa sanatate si sa va bucurati de orice clipa pe care o traiti!
Acum revenind la treburile noastre, vreau sa fac si eu cateva comentarii in urma celor doua finale de cautat tinere talente si anume: Vocea Romaniei, respectiv X factor.
Dupa cum stiti, la finalul oricarui concurs organizat in Romania, cineva trebuie sa fie nemultumit, e ceva normal fiind un concurs si urmarindu-l ai un favorit. Problema mare e ca publicul roman e putin mediocru in ceea ce priveste muzica. Nu sunt un expert in muzica, dar cum spuneam in alt articol scris cam pe aceeasi tema, pot sa-mi dau seama cand un om falseaza sau cand canta cat de cat corect. Urechea mea bleaga a trecut testul dat de un profesor de muzica.
Cum spuneam, publicul roman e mediocru la capitolul asta, si voteaza sau isi aleg preferatii mai mult dupa infatisarea lor sau dupa mediatizarea acestora. Cam asta s-a intamplat si cu castigatorii celor doua concursuri. Sa nu se inteleaga ca am vreo problema cu ei, sunt buni, canta bine, dar parerea mea e ca erau altii si mai buni, chiar mult mai buni si nu ma refer la concurentii din finala, au fost concurenti care au fost eliminati aiurea inca de la preselectii.
Imi asum ce spun si poate sa se supere pe mine si mama profesorului de canto, si pavarotti, poate sa se supere oricine pe mine, dar frate... aia nu sunt ceea ce vor sa fie sau ceea ce se vrea sa fie. Nu poti sa-mi spui tu mie ca-s cele mai bune voci din Romania. Cel putin baiatu' de la Vocea Romaniei, pai scuzati-ma, lumea l-a votat pentru ca a cantat Andra cu el, care a fost cu 10 clase peste. Cum e posibil ca intr-un concurs de muzica, concurentul sa fie eclipsat de artistul cu care face duet? Cand canta Stefan, lumea tacea, cand incepea Andra, toata lumea aplauda. De aici iti dai seama, ca nu Stefan e cel care a transmis mesajul ci artista care l-a ajutat. Aici trebuie felicitat Smiley pentru ca a stiut cum sa isi joace cartea. Eu unul daca stau sa analizez interpretarile celor 3 finalisti, dandu-i la o parte pe cei care i-au ajutat, parerea mea e ca fetita aia, Iuliana Puschila a avut cea mai buna interpretare. Si tineti cont, nu era favorita mea. Canaf e un adevarat fenomen in muzica. Acelui om, daca i se fac 2, 3 melodii blues in engleza, rupe America in doua.
Despre castigatorul X factor, nu prea am multe de zis, erau altii mult mai buni, din ce am vazut eu, 2, 3 emisiuni. N-am urmarit finala, dar clar nu-l vedeam castigator pe acel baiat, desi ma asteptam, pentru ca s-a creat acea isterie pe care o urasc, o detest si de care romanii fac exces, acel fenomen de umflarea unui om. N-am nimic, canta bine, e carismatic, dar fratie... ho ca nu e mare cantaret, haideti sa nu ne mai ascundem dupa deget, are voce... doar atat! Ascultati interpretarea Andreei Moldovan, care a fost eliminata in preselectii, va veti da seama si veti incelege de ce urlu eu aici. Nu-mi spui tu mie ca ala e mai bun ca ea. Mie mi se pare una din cele mai bune voci pe care le-am auzit vreodata la concursurile de muzica facute in Romania.
Mai e si Vaduva, nu stiu ce-a facut pe parcursul concursului, pentru ca nu m-am mai uitat dupa ce au eliminat-o pe Andreea Moldovan, mi s-a parut cea mai mare prostie, m-au scarbit... dar acest Vaduva, a cantat melodia i need a dollar, cum nimeni de pe tot youtube-ul n-o canta si va invit sa cautati ca sa va convingeti, inca o data va spun, nu imi dau prea mult cu parerea la adresa lui, pentru ca n-am urmarit, dar m-a impresionat foarte mult cum a cantat in preselectii.
Nu vreau sa fac nici speculatii ca ar fi fost aranjat sau ca s-a votat nu stiu cum, nu prea cred in prostiile astea, pentru ca asta e publicul, n-ai ce sa-i ceri.
Inca o data, n-am nicio problema cu ei, felicitari, le doresc mult succes in cariera, dar dupa parerea mea, erau altii mult mai buni. Si inca o data repet, nu ma refer doar la cei care au ajuns in finala, ma refer la toti concurentii care au participat, inclusiv preselectii!
A si asa o parere, concurentii de la Vocea Romaniei au fost mult mai buni decat cei de la X factor. Un sfat din partea mea ar fi sa se schimbe juriul. Sa o pastreze pe Paula Seling si sa caute pe altcineva.
Numai bine!

Interpretarea Andreei Moldovan la X factor
UPDATE: Daca stii muzica dai la 2:00 si asculta! Cati artisti pot face asta?


Interpretarea lui Alin Vaduva la X factor


Aici e intepretarea lui Stefan Stan