25 noiembrie 2011

Revin melodiile cantate in limba romana!

Stiti bine ca pe piata muzicala romaneasca nu prea mai exista trupe care sa cante in romana. Au mai ramas foarte putini care fac asta si in general sunt trupele de rap sau rock, de altfel trupe consacrate.
O raza de lumina s-a abatut asupra mea, o data cu aparitia melodiei Pleaca cantata de Vunk si Antonia. O melodie care e lansata de cateva saptamani si deja face furori pe internet.
Dupa ce mi-am facut sperante, n-am avut timp sa mi le spulber pentru ca am avut placuta surpriza sa dau peste alte doua melodii romanesti.
Trupa Zero alaturi de Dan Bitman, au scos o superba melodie de dragoste, care se numeste "Ingerul meu", si au reusit sa adune intr-o zi, 16 mii de vizualizari pe youtube si numai pareri bune.
O alta interpreta pe nume Elena sau pe numele de scena Ellie White, a scos de curand o melodie, tot despre dragoste si tot in limba romana. Imi place de ea de foarte mult timp, este una din cele mai bune artiste din Romania, canta foarte bine live si o apreciez pentru ca s-a lansat in cariera solo cu o melodie cantata in limba romana, melodie care a fost in topurile din Romania, chiar daca restul topului era alcatuit din piese cantate in engleza.
Deci se poate, acum asteptam sa vedem daca si ceilalti artisti vor alege sa cante pentru romani si nu pentru straini.
Sper ca moda melodiilor cantate in alte limbi sa se duca departe si sa nu mai vina vreodata pe teritoriul Romaniei.
Aaa, am uitat de ROA, cei care au avut un succes uimitor cu melodia "Ne place". Si ei au lansat de curand o melodie noua tot in romana!