17 decembrie 2011

Inselaciunea, lucru interzis de lege, dar permis de instantele de judecata!

Alarteri am deschis televizorul si vad ca pe la majoritatea posturilor, rula obsesiv o stire: Oana Zavoranu inselata cu 400.000 euro de catre nu stiu ce vrajitoare. Acestea au fost arestate! ma rog, am ras putin, asa ca am inchis televizorul. Cam ala a fost timpul meu acordat pentru uitatul la tv pe ziua respectiva.
Acum, aseara cand am ajuns acasa, televizorul era pornit pe kanal D, iar pe sticla rula emisiunea CanCan TV :))), unde era invitata Oana Zavoranu. M-am pus la calculator si am continuat sa ma uit la emisiune, deoarece mi s-a parut foarte amuzant modul in care povestea prin ce a trecut si cum niste persoane care cunosc maxim 2000 de cuvinte in limba romana, au reusit sa o tepuiasca cu 400 de mii de euro. Cu astfel de povesti eram familiarizat, am mai vazut pe la tv tot felul de persoane care au apelat la astfel de "servicii", asa ca nu m-au socat povestile cu ritualurile si amenintarile.
Treaba cu aceste dudui e cam nasoala. Ce fac ele, in codul penal se numeste INSELACIUNE si se pedepseste al dracu de rau. Cautati art. 215 cod penal si cititi, nu e mult!  Numai ca suntem in RUMENIA, unde totul e posibil, asa ca vrajitoarele au fost eliberate pentru ca instanta a hotarat ca nu au nicio vina, ci pagubitul e cel care poarta o vina pentru ca a crezut in ele. Hmm... deci cum? alea au luat banii cu vrajeala ieftina, neoferind niciun serviciu, iar de vina e cel care a apelat la ele? Se pare ca da!
Sa ne intelegem, judecatorii au probe clare ca ele au inselat mai multe persoane, dar cu toate astea, le-au eliberat!
Oare cum se numeste chestia aia cand prinzi omul in culmea disperarii, cand nu mai gandeste lucid si-ti cere ajutorul, iar tu ca un bun cetatean, tragi pe el cat poti oferindu-i niste servicii care nu-l ajuta deloc? Am spus mai sus, scris cu litere mari!
Hai sa nu-i mai condamnam pe pedofili, pe motiv ca au crezut copii in ei. Ce sa le facem daca sunt mici si prosti.
Hai sa nu mai bagam teroristii in inchisoare, pentru ei e sfant ceea ce fac.
Hai sa nu-i mai bagam in puscarie pe aia cu alba neagra, pentru ca prosti sunt aia de cred in jocul asta.
Dar cu profu' ala de sport, care a crezut in bididoaica aia si i-a tras-o, cum e?... ala n-a fost viol, lucru dovedit de IML, dar neluat in seama de instanta, asa ca saracu' om, sta dupa gratii de sarbatori.
Revenind la cazul cu vrajitoare, eu cred ca ar trebui sa se rejudece, iar cei care au dat sentinta asta ar trebui sa isi dea demisia sau sa fie dati afara.
Oricum m-a scarbit mult decizia instantei atat in acest caz cat si in cazul profului, ala saracu e victima clara, dar inca o data se demonstreaza ca in Romania sunt oameni corupti si idioti si cretini si cum vreti voi sa le spuneti.
De final am o mica intrebare, ele au platit impozit pentru aia 400.000 euro?
Raspuns de la instanta: n-au avut timp MANCA-TI-AS, ca le-am arestat inainte sa apuce sa plateasca, dar ne-au promis ca daca le dam drumu, vor plati. Avem INCREDERE in ele.
Numai bine!