21 februarie 2011

Promovam tinere talente - Interviu cu Ioana Anuta

 Cine este Ioana Anuta? veti afla imediat ce veti citi interviul,dar va spun si eu cateva cuvinte.
Este o fata foarte talentata,cu o voce buna,care isi merita locul aici in aceasta sectiune,ne mandrim ca a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari si speram sa o faca si mai tarziu...sa nu ne uite:))
Mai multe nu pot sa va spun,aflati din interviu!


Interviu!

SD:Buna,sorindaniel te deranjeaza,unul din autorii blogului Pur Romanesc.Te bat la cap de ceva timp ca sa-mi raspunzi la cateva intrebari pentru sectiunea "promovam tinere talente".Uite ca a venit momentul si sper ca nu te-ai razgandit.
Pentru inceput avem cateva intrebari simple,de acomodare,cum ar fi,care este numele tau,ce varsta ai si in ce clasa esti?

I.A.:Saluut :* ma bucur ca, in sfarsit, “ma deranjezi” cu niste intrebari… :))
Sunt Ioana Anuta, am 16 ani si sunt in clasa a-Xa. de curand m’am mutat la liceul Radu Greceanu ..

SD:Acum ca am facut cunostinta sa trecem la subiectul nostru!:))
De la ce varsta ai inceput sa canti si cum ai descoperit asta?

I.A.:Ma asteptam sa’mi pui altfel de intrebari :)) dar… o sa’ti raspund asa cum raspund mereu… Am descoperit asta de cand m-am nascut… de fapt, parintii au descoperit :d insa m-am apucat de studiu in adevaratul sens al cuvantului pe la 12 ani.

SD:Ai urmat vreo scoala in domeniu sau ai facut cursuri ceva?

I.A.:Am urmat si inca urmez cursuri de canto, teorie muzicala si pian in cadrul scolii de muzica a doamnei Crina Mardare … persoana care m-a invatat tot ce stiu si care mi-a fost ca a doua mama. O iubesc enorm.

SD:La ce concursuri ai participat si ce premii ai luat?

I.A.:Am participat la toate concursurile(festivalurile) nationale pentru copii si am luat diferite premii ( I, II, III, mentiuni etc ), insa cele mai importante pentru mine sunt premiul II la Mamaia Copiilor in 2009 si premiul I la Cerbul Copiilor, in acelasi an. Evident, nu as putea sa uit de reprezentarea Romaniei la Eurovision Jr 2009 care a fost o experienta de neuitat…si cea mai frumoasa experienta traita de mine, in ciuda rezultatului din concursul final…

SD:Eu din cate stiu,acum faci parte dintr-o trupa,cariera solo nu-ti face cu ochiul?

I.A.:De fapt, ba da. Imi e dor uneori sa cant singura. De aceea am hotarat sa incep, in paralel cu trupa, si o cariera solo. Ii iubesc pe baietii din X-plod si nu as renunta la trupa pentru nimic…dar imi doresc si o cariera solo pe langa asta.

SD:Ce gen de muzica ai aborda daca ai pleca pe o cariera solo?

I.A.:Sa fiu sincera….este un lucru pe care nu il stiu clar… Stiu ca voi incerca si o cariera solo, insa nu stiu ce gen voi canta… asta va hotari un producator/ manager sau ce va fi .

SD:Exista cantareti care sa te inspire?care sunt?

I.A.:Aici depinde … in ce cant cu trupa ma inspira mult Hayley Williams. O iubesc! E cea mai tare fata din lume. Iar in ce priveste un posibil gen al carierei mele solo, probabil Pink, Katy Perry sau .. Alicia Keys, Aguilera.. nu stiu inca :d ai vreo propunere ? ;;)
SD:Eu da,ti-as propune stilul Mariah Carey :))

SD:Intrebarea care-i streseaza pe toti,vei scoate si piese in romana?

I.A.:Eu inca nu stiu ce gen o sa cant si tu ma intrebi in ce limba o sa fie piesele?:)) in trupa, de exemplu, avem deja vreo 3 piese cu versuri in romana…deci nu e nimic imposibil:))

SD:Crezi ca melodiile romanesti au puterea de a tine piept cu cele internationale?aici ma refer la melodiile cantate in romana.

I.A.:Si ai puterea’n mana taaa :)) eu zic ca melodia trebuie sa fie frumoasa, versurile nu conteaza asa mult in ce limba sunt scrise… si asta depinde si de tara unde asculti melodia si versurile respective…zic eu :-??

SD:In general,ce muzica asculti?(artisti,genuri,de preferat ar fi si romani:)) )

I.A.:Mai nou am o mare pasiune pentru trupe rock gen Paramore, The Script, Green Day, U2, Muse, Maroon 5, Linkin Park etc. Dar nu pot sa renunt la “fetele mele” : Aguilera, Alicia Keys, Beyonce, Demi Lovato, Fergie, Pink, Katy Perri etc. Romani… nu stiu ce sa zic.. imi plac trupele astea Holograf, Proconsul, Vama Veche, Vita de vie etc.

SD:Am urmarit cateva emisiuni cu tine,unde printre altele spuneai care este programul tau profesional.Doua drumuri pe saptamana la Bucuresti pentru a te pregatii,presupune mult efort,atat fizic cat si psihic.cum reusesti? ai momente cand ti-ai fi dorit sa renunti?

I.A.:Toata lumea spune “ Trebuie sa fie asa greu pentru tineee ! :| “ De fapt.. :-?? Eu nu simt ca e greu.. mi se pare asa frumos si abea astept sa ajung mereu la Bucuresti la repetitii sau la orele de canto, pian … imi place . si facand din placere nu mai simti cat e de greu… usor nu imi e… dar imi place. Nu as renunta la asta pentru nimic.

SD:Eu stiu ce presupune o astfel de pregatire,dar nu iti era mai simplu sa faci cum fac si alti tineri,sa te filmezi cantand coveruri sa le postezi pe net si sa participi la diverse preselectii de muzica,in speranta ca cineva te va remarca?

I.A.:Si care mai e placerea? Care mai e motivatia pentru care sa’ti doresti sa muncesti si sa faci ceva cu viata proprie? … fiecare cu mentalitatea lui .. eu fac asa, ei fac altfel. Eu asa simt ca o sa imi fie bine.

SD:Ai o voce buna,si as vrea sa te aud cantand coveruri,mai ales la melodii romanesti.Spun asta pentru ca te-am auzit cantand o piesa care se numea "cerul" si mi-a placut cum suna,desi era playback.Eu te sustin si te ajut cu negativele pieselor daca vrei sa te apuci de asa ceva!Inca mai astept clipul in care canti melodia Without you :)))

I.A.:Multumesc pentru sustinere. Trebuie sa te corectez. Videoclipul pe care l’ai vazut cu mine cantand Cerul era inregistrare 100% live din emisiunea Atentie se canta! :d deci… cant asa de bine live de parca ar fi playback:))) multumesc :)) ti’am promis, ma tin de promisiune. O sa’ti cant Without you cu prima ocazie. :))

SD:Cam atat cu intrebarile,nu vreau sa fac exces,mai lasam loc si pentru alta data:)) in final un salut pentru admiratorii tai si pentru cititorii blogului Pur Romanesc,si daca se poate un banc scurt pe care-l stii:))
Multumesc pentru timpul acordat!

I.A.:Nu prea stiu eu bancuri :* sunt sigura ca nu se supara nimeni daca ma abtin :)) Eu iti multumesc pt intrebari si sper sa ne reauzim curand. Va pup pe toooti :*

SD:Spun eu un banc ca sa te scap:))

De ce oltenii sunt cantareti?
Raspuns: pentru ca dorm pe sol si vorbesc cu faa!:))))

Aveti si melodia care m-a cucerit pe mine:)) si totodata dovada ca nu luam interviuri oricui,ci unor copii talentati.Priviti expresia fetei lui Aurelian Temisan la 1:46...spune tot:D


Daca as putea,te-as lua acasa pe post de casetofon:))

Poza zilei

Bancul zilei

Un om vorbea cu soţia lui:
- Azi mi s-a întâmplat o chestie ciudată. În timp ce mă aflam în tramvai, un tip mi-a strigat, “Hopa… impotentule!”.
- Ei, sunt tot felul de nebuni, îi răspunse nevasta. Nu-i mai băga şi tu în seamă.
A doua zi, în timp ce soţul mergea cu tramvaiul spre serviciu, acelaşi individ se apropie de el şi îi strigă:
- Hopa… pârâciosule!

Mama lui Stefan Cel Mare...parodie

Pe o stradă îngustă, într-un bloc recent
Unde bate vântul şi-i pe jos curent,
Tânăra nevastă plânge şi suspină
Că-i oprită apa şi nu e lumină.

Şi că la serviciu soţul ei iubit
A plecat la 6 şi n-a mai venit.
Orologiul sună noaptea jumătate
Jos în bloc la poartă, oare cine bate?

- Eu sunt mamă soacră, sunt făcut covrig
Vin de la serviciu şi sunt mort de frig!
Tânăra nevastă fuge să-i deschidă
Însă din balcon mama soacră-i strigă:

- Ora e târzie, eşti un derbedeu
Unde ţi-e chenzina, nu-ţi sunt soacră eu !
- Nu sunt eu de vină, soarta fuse crudă
Am muncit ca boul pe 50% …

Am venit acasă să mă încălzesc
Şi să fac o baie, să mă odihnesc.
- Ai venit degeaba, îi răspunse soacra,
Fiindcă nu-i lumină şi-i oprită apa!

Du-te la serviciu şi de-o fi să mori
Vine sindicatul cu-n buchet de flori…