10 mai 2011

Femeile...

Femeile nu știu ce vor.
Au o chestie cu pantofii.
Plâng ușor.
Sunt complicate.
Nu beau bere.
Își lasă unghiile să crească, dar își smulg părul de deasupra ochilor.
Vor copii.
Vor să vorbească des.
Întreabă tot felul de ciudățenii.
Se îmbracă diferit în fiecare zi.
Au cinci nume pentru aceeași culoare.
Sunt sensibile la lumină, temperatură, tăcere.
Reacționează emoțional vis a vis de felul în care sunt așezate obiectele de mobilier în spațiu.
Cresc plante din care nu se poate face mâncare.
Numără timpul și se bucură când ajung la o cifră rotundă.
Folosesc aceleași cuvinte ca oamenii, dar cu alt sens. (Alocarea lor este, de cele mai multe ori, aleatorie).
Din motive rămase necunoscute de-a lungul istoriei, se strică brusc și pentru perioade lungi de timp răspund monosilabic.

Romani aromani....

Deja vad foarte des la televizor multe "vedete",care se lauda cu nationalitatea lor ascunsa de machedoni.Un lucru care pe mine ma irita rau.
Nu am nimic de impartit cu aceasta nationalitate sau comunitate.Chiar am intrat pe net sa ma interesez cu ce se mananca aceasta natie.
Acesti machedoni sau aromani cum am spus in titlu,fac parte din poporul nostru.Sunt corcitura latina,la fel cum suntem si noi.
Atunci cand s-a romanizat dacia 1410,s-au creat niste regiuni.E,astia-s una din regiunile alea,care au rezistat,spre norocul lor.In forma populara ei se numeau Vlahi.Daca ati deschis macar o data cartea de Istoria Romanilor,imposibil sa nu stiti sau sa nu fi auzit de ei.
In Romania nu sunt considerati minoritate!si cu asta inchei ora de istorie si revin la ce ma freaca pe mine.
De ceva timp apar la cutia colorata,din ce in ce mai multe vedete imbracate mai serios,cantand intr-o limba starcita(aromana),foarte mandre de ele.
Va jur,si nu suport expresia,dar sa fiu eu al dracu care mai intelege ceva.De cand pana cand sunt aromani.Ieri sunt romani azi aromani.Am si o explicatie,pe care o sa v-o spun dupa ce termin de aberat.
Am ramas prost,cand am deschis televizorul si am vazut-o pe marea cantareata Diana Bisinicu,cantand in machedoneana.Dupa ce ca mi-era antipatica si n-o suportam,acum chiar sa n-o mai vad.Si in general pe cantaretii de se convertesc de la romani la aromani.Indiferent ca sunt intr-adevar aromani.
Pai ba manca-v-as sufletu' vostru,inainte,cand nu stia nici dracu ca Becali e machedon,de ce cacat n-ati cantat ma?De cand a declarat ala ca e machedon,s-a umplut tara de machedoni.Stiti ce sunteti voi defapt?niste lingai.Toti!
Eu singura formatie machedoneana pe care o stiam era Sopatlu.Adica asta




Voi sunteti niste facaturi ieftine.Asteptati sa va cheme ala sa va dea bani!