21 decembrie 2011

22 de ani de la "Revolutie"!

Ieri s-au implinit 22 de ani de la prima actiune de amploare contra regimului comunist din Romania si inceperea asa zisei revolutii.
Anii au trecut si ne-au ramas doar amintirile si multe intrebari, cine? cum? de ce?.
Inca nu stim adevarul si nici nu-l vom afla vreodata, dar ne putem pune mici intrebari si analizand actiunile din timpul revolutiei, vom observa ca ceva nu a fost in regula.
Se stie clar ca in acea perioada, populatia era manipulata si fara sa jignesc pe nimeni, nivelul de gandire era foarte jos, astfel s-a profitat de naivitatea oamenilor si s-a crezut ca a fost o revolutie facuta doar de ei.
Eu am o retinere in ceea ce priveste modul in care, o adunatura de oameni care cu o zi inainte de revolutie aveau cacatu la cur cand pronuntau numele lui Ceausescu, au reusit sa creeze o adevarata rascoala. Daca nu exista cineva care sa le garanteze ca Ceausescu va cadea, nu iesea nici pulea in strada.
Si hai sa fim seriosi, cat de prost sa fii sa crezi ca niste oameni inarmati pana in dinti, nu sunt in stare sa trimita la culcare o gramda de guralivi? In conditiile in care, atunci nu se stia de drepturi, iar politia era un fel de parinte sever, caruia daca nu-i convenea ceva, te trimitea la "colt" de urgenta.
Nu tintesc departe cum o fac majoritatea celor care nu cred in revolutie, cum ca ar fi fost mana americanilor, n-am dovezi si nu pot sa-mi dau cu parerea, dar un lucru e cert, daca oamenii din jurul lui Ceausescu nu vroiau sa se intample asa ceva, fiti siguri ca nu se intampla.
Aia nu a fost revolutie, ci lovitura de stat, e parerea mea si mi-o asum. O revolutie e atunci cand o masa de oameni, infrange si nu face pact cu armata, si omoara lideru, nu il lasa sa fie omorat de armata. Ce garantie ai tu ca armata nu a jucat un teatru ieftin, doar pentru a-l scapa pe "boss" din ghearele mortii? Nu vi se pare dubios? Hai, majoritatea oamenilor erau naivi, dar cei care au condus lovitura de stat erau mai inchegati la minte, nu degeaba sunt unde sunt. E clar ca fara ajutorul cuiva, nu se putea face asa ceva.
Cat despre oamenii care au murit in timpul revolutiei, nici acum nu se stie clar, se spune ca ar fi fost niste teroristi care ar fi fost adusi pentru a restabili ordinea in tara, se spune ca ar fi fost armata care era impartita in doua, nici ei nu mai stiu ce sa ne minta. Asta cu armata, o cred, pentru ca a fost un haos general, ordinele se schimbau de la ora la ora, multi care erau pe strada si erau blocati pe setarea "apara-l pe tovaras!" trageau fara mila, astfel au murit oamenii, dar n-a fost prapad, eu zic sa ii multumeasca lui Dumnezeu toti care au participat la aceste manifestatii, se putea si mai rau, pentru ca daca nu era cineva de sus care sa-i sustina, jumate erau morti si jumate erau in puscarii.
Eu nu am un respect foarte mare fata de asa zisii revolutionari. Bun, ii admir pentru ceea ce au facut, a fost un lucru uimitor ca au iesit in strada si s-au opus regimului comunism, chiar daca au fost impinsi si sustinuti din spate, dar cam atat, n-o sa ma ridic de pe scaun niciodata sa le cedez locul.
Cam asta e parerea mea despre REVOLUTIA ROMANILOR si despre cei care au participat la ea. Sa stiti ca au fost foarte multe incercari de a se face o revolutie, dar nu s-a reusit, atat la noi cat si in alte tari. Cea mai recenta revolutie care a esuat si pe care o stiu eu, este cea din Rep. Moldova. La noi a fost vax, fata de ce a fost acolo. Chiar am vorbit cu o fata din Chisinau exact dupa ce s-au incheiat manifestarile care au durat vreo 2, 3 zile si imi spunea ca pe toate canalele de televiziune se transmiteau desene animate si melodii pentru copii, iar retelele telefonice erau cazute. Multi nici nu stiau ce se intampla. Asta inseamna ca populatia sa n-aiba ajutor de sus!
Numai bine si sarbatori fericite!