26 ianuarie 2011

Bancul zilei

Bulă, într-o luptă cu un chinez, nu reuşeşte să învingă. După două săptămâni de lupte grele, ei decid să-şi dea câte un pumn şi să vadă care rezistă mai mult.
Dă chinezul primul pumn, iar Bula intră în comă trei zile... După ce se trezeşte, Bulă îl întreabă pe chinez:
- Ce-a fost asta ?
Chinezul: - Cheia dragonului...
După ce îşi revine Bulă total, îl loveşte şi el pe chinez... iar chinezul intră în comă trei săptămâni. După ce îşi revine, chinezul îl intreabă:
- Ce-a fost asta ?
Bulă: - Cheia franceză !

Povestea Porcului - by Ion Tiriac & Friends
Caricatura saptamanii

Caricatura Saptamanii, corabia-piratilor, incidente aviatice, Ion Tiriac, Povestea Porcului - varianta Ion Tiriac and Friends, vanatoare, vanatoare de mistreti Balc
Amu cica era odata ca de nu ar fi as inventa si tot v-as povesti, in vremuri de mult rapuse de cruzimea crizei financiare, un miliardar roman in floarea varstei. Si cat era ziulica de mare, el umbla incolo in afara granitelor tarii si incoace in patria natala si nu-si gasea linistea. Inarmat pana in dinti, asa cum obisnuiau voinicii vremii, cu 5 portincarcatoare de mingi de tenis fabricate din cea mai buna piele de mistret romanesc, atarnate la cingatoarea lucrata in casa din gusa de mistret alergat pana la fragezire, eroul nostru lua de la cei bogati si dadea la cei saraci. In fiecare an, pe data de 24 ianuarie, pe taramul de vis de la Balc, cu alai mare poposeau mostenitori ai imperiilor auto, designeri de la curti regale si tenismeni cu renume incercandu-si cu maiestrie puterile in arta macelaritului mistretilor coltosi - stramosii zmeilor din basmele invechite.

Cel care dovedi-se-va a fi cel mai iscusit in dificila incercare, pe viata si pe moartea porcului mistret, - de a reusi sa impuste cel putin mortal acest animal fioros, care haituit din toate partile de caini si manat in bataia pustii de catre gonacii angajati cu ziua lumina, intarcuit intr-un staul din sarma ghimpata conectata la curent electric - va fi rasplatit cu o ciorba de fasole cu afumatura si tochitura, iar la desert, placinta cu mere irigata din butoiul plin cu vin fiert, aromat cu scortisoara si bucati de mar, taiate chiar din marul din gura porcului perpelit! Si toate acestea in ritmul muzicii de masa si de pahar strunita din trilurile rasuflate prin gaurile nailului, ale marelui maestru inca in viata, Gheorghe Zamfir! Restul celor care vor da gres, vor avea onoarea sa faca parte din poza de grup alaturi de trofeele porcine cu sange nevinovat pe la gura guitatoare de adevar, dupa care li se va taia capul! Se va impaia si va fi tintuit deasupra usii biroului obscur, alaturi de alte capete, sub care va sta scris intr-o engleza americana: "Memori from Ion Tiriac hanting event - 24 januari 2011 - Balc - Rumenia - Uaild Bor caind of a pig lucalaic!" Si dupa petrecerea care a durat doua zile si doua nopti, va trai fericit pana la adanci batraneti, pe tronul imperiului sau financiar, avand ca trofeu o racheta de tenis, cu mana batatorita de rasfoitul bancnotelor rezemata sub falca, punandu-si vesnica intrebare, care il inspaimanta pana si pe cel mai iscusit si impatimit vanator: "Oare ce ne-am fi facut daca ar fi zburat porcii!"
P.S. Se pare ca de la noi din tara, porcii, ma refer exclusiv la cei mistreti, caci porci bastinasi avem destui, au migrat de multa vreme, de vreme ce pe domeniul de la Balc au fost adusi din strainatate peste 700 de porci pentru evenimentul cu pricina. Si eu am incalecat, pe un mistret impuscat, si v-am spus povestea mea, fara masca sau perdea!
mai multe caricaturi pe www.corabia-piratilor.com