6 iunie 2011

Mircea Badea despre Harry Potter

L-as calca pe cap pe Harry Potter =))))

Televiziunea in Romania

Eu sunt o persoana care ma uit rar la televizor. Inainte ma mai uitam, dar in ultimul timp, cam de vreo 3, 4, luni am rarit uitatul la tv, din motive clare: n-ai ce sa vezi frate.
Deschid televizorul doar seara, cand trebuie sa adorm, il programez si ma culc. In rest, nu ... ce sa vad? pe Moni, pe Iri, pe Zavoranca, Pepe, Boc, Base, Udrea ... mi s-a luat in ... M-as uita la un meci din campionatul nostru, ce folos? cred ca nici nu mai trebuie sa discut acest subiect: " fotbalul romanesc ".
Emisiunile au intrat in vacanta, nu ca ar fi niste emisiuni interesante, cum spuneam de 4 luni de zile se discuta intens, ba chiar se fac anchete asupra acestor divorturi, un lucru trist. Ca moderator, sa transformi o emisiune de divertisment, care figureaza in grila si in programul tv sub numele de Divertisment, sa o transformi in cancan, e rusinos si fara pic de respect pentru telespectatori. Dar la ora actuala asta se cauta in Romania, nu stiu daca v-am mai spus, dar acum vreo 2 saptamani, am fost la spital cu un prieten sa-si faca fizioterapie si ce credeti ca ma intreaba babele de acolo? " auzi maica, da Monica ce mai face? a venit din America? ". Oameni in plina suferinta, cu probleme, ii .... grija de ce face Moni.
A divortat si Borcea de nevasta'sa, de ce nu se face atata caz? Oameni la locu' lor, nu cauta publicitate, desi am auzit la tv parerile unor jurnaliste, d-astea, specialiste in divorturi si in relatii, cica : " e, acum nu fac ei scandal, dar sunt sigur ca Mihaela ( sotia lu' Borcea ) v-a rabufni " ele inca spera, ca vor avea un nou subiect. Va dati seama, trei divorturi de discutat intr-o emisiune, rating maxim. Sunt sigur ca devoratorii de scandaluri au trei butoane sterse de tot, ia sa vedem ce zice Maruta, da' Simona, ia dai " pa " Kanal D la " Medelin ".
M-am lungit cu acest subiect iritant pentru mine, despre altceva vroiam sa discut sau sa ma plang.
As dori sa se dea cateva legi, in legatura cu posturile tv.

1. Prestatiile sportivilor romani ( fotbal, handbal, basket, polo, box, gimnastica etc. ) sa fie transmise de Televiziunea Romana. Sau sa fie cedate unei televiziuni ( nu furnizor de cablu ) care are acoperire 80% pe plan national.
2. Sa se interzica aceste anchete la televizor ( despre morti, divorturi, despre viata personala a vedetelor etc. )
3. Televiziunea care invita anaflabeti ( gen fernando, roxy manelista sau alti cocalari ) in cadrul unei emisiuni proprii, sa fie amendata.
4. Furnizorii de cablu, sa nu isi mai faca propriile Programe sau sa le schimbe intre ei. Mi se pare o prostie ca abonatii de la Dolce sa nu vada Digi TV, iar cei de la Digi sa nu vada Dolce. Aici nu mai e discriminare?
5. Pe posturile de desene animate sa se transmita doar desene animate, nu seriale proaste, pentru adolescenti.
6. Sa se renunte la reclamele idioate din timpul unei emisiuni sau din timpul unui film, ma refer la cele de 30 de secunde. Sunt deranjante, mai ales la transmisiile in direct.
7. Toti artistii care apar la tv si canta, sa scrie mult mai mare LIVE sau PLAYBACK, de preferabil sa li se interzica sa mai faca playback. Ai probleme, esti racit, ragusit, nu canti!
8. Sa se faca un canal special pentru persoanele care au nevoie de bani! Sunt la masa mananc, in acelasi timp ma uit la stiri si vad cum Esca cere ajutorul financiar telespectatorilor, pentru Danutz care are o gaura in cap. Mi se cam intoarce stomacul pe dos. Pentru acele probleme, strangere de fonduri pentru diferite clinici sau spitale, da sunt de acord, dar nu sa mi-l arati pe bolnav. Fa un post special, daca am chef ma uit acolo sau daca sunt intr-o zi buna cu dare de mana.
9. Toate televiziunile sa aibe sonorizarea la fel. Sa fie obligati sau sa li se impuna o sonorizare corecta. Sunt pe Acasa volumu' la 15 ( se aude mai incet ), ma mut pe GSP, si trezesc tot blocul.
10. Certurile prin intermediul telefonului sa dispara, ce atata balacarie la tv. Ai probleme, te intalnesti si le rezolvi. Asta instiga la violenta. Toate certurile dintre patronii de cluburi au efect major asupra suporterilor. Ma refer la fotbal! Ati vazut, cand sunt fata in fata nu se cearta chiar asa. Cand e unu la Tv si unu la telefon sau amandoi la telefon, e nasol, se lasa rau.
11. Una din regulile mele preferate, pe care as da-o, pe fiecare canal in dreapta sus, sa scrie ce ruleaza in momenul respectiv. De exemplu vad un film pe un post,n-am net si vreau sa stiu cum se numeste. Bun o sa ziceti, pai daca te uiti la el, nu citesti la final? Ba da, citesc, Sfarsit, cine a facut subtitrarea si dupa publicitate, ca s-a depasit spatiul de emisie. Mi s-a intamplat la multe filme ... Chestia cu numele in dreapta a ceea ce ruleaza, am vazut-o la National TV, pentru asta respect.
12. Si asta e ultima, am multe, dar ma opresc aici. As interzice Reclama Mascata. Sau cum scriu ei " Aceasta emisiunea contine plasare de produse ". O prostie.

Cam atat, daca mai aveti voi reguli pe care le-ati da, aveti libertatea de a le posta in comentariu.

Parintii lui Iisus

Fecioara Maria? cea mai tare din Biserica...