15 octombrie 2011

De mere...

Dupa ce a facut furori pe internet clipul cu acea babuta care fulgerator: "de mere", la o intrebare prost pusa, a iesit un clip asemantor, dar in varianta masculina. Priviti!

Emoticoane noi pe Yahoo Messenger

Ieri am ramas uimit cand am primit un semn nou pe mess. Nici nu stiam ca o data cu lansarea Y!M 11 au introdus si cateva semne noi, nu s-a spus nimic despre asta.
Usor, usor, cei de la Yahoo vor inlocui vechile semne, cu unele mai moderne.
Pentru cei care doresc sa vada noile semne introduse, le-am adaugat, aveti si codurile!


 

    ~^o^~  


  []---  


  :-(||>  


  :::^^:::  

  :puke!  

     o|:-)  

  :-)/\:-)  


   '@-@  

  ?@_@?  


   &[]  


   %*-{  

  '@^@|||  

  ^o^||3  


  '+_+  

 o|^_^|o  


  o|\~  

  []==[]  

  :(game)  

  :->~~  


  :(tv)  


  %||:-{  




:(fight)  

Drept de vot la 16 ani!

Ieri daca nu ma insel, am primit o invitatie pe facebook care n-are nicio legatura cu tema pusa in discutie acolo... mai nou asa se procedeaza, daca ai in gand sa faci ceva, creezi un eveniment pe facebook, nu conteaza ca ce faci tu acolo nu e un eveniment propriu zis, important e sa dea prostimea "particip".
L-a fel s-a intamplat si cu acest eveniment despre care m-am hotarat sa discut aici. Cineva s-a gandit ca ar fi bine sa se micsoreze varsta la care ai drept de vot pana la 16 ani, un lucru care mie mi se pare o aberatie.
In primul rand, la varsta de 16 ani, o persoana nu are o viziune clara despre viitor. Au alte activitati, mult mai "importante" decat soarta Romaniei.
Sunt niste etape naturale, prin care am trecut toti, e varsta la care individul devine mai rebel, programul se mareste cu cateva ore, mai atinge o bere, se mai duce la o discoteca... nu-mi spuneti voi mie ca aluia ii arde de Boc si Basescu. I se rupe lui de politica si vot, cred ca politica e ultimul lucru la care se gandeste. Refuz sa cred ca tinerii care au 16 ani in momentul de fata, cand se trezesc dimineata isi pun intrebarea: "Oare ce-or discuta aia in Parlament?... hai sa dau pe antena 3 sa vad ce mai comenteaza Gadea cu Ciutacu"
Lor sa le dai facebook si mess, atat si evenimente la care sa dea "particip" ca na, asta e efectul de turma, daca mananca unu un cacat, il mananca toti.
Pentru mine aceasta e idee mi se pare doar o strategie politica. Pensionarii, adica cei care au prins revolutia la varsta de 40-50 de ani, au contribuit foarte mult la alegeri, fie ele prezidentiale sau locale, fiindca au venit din comunism, stiti bine ca acolo totul se baza pe naivitate, astfel ei au fost furati de promisiunile smecherasilor care au preluat puterea de dupa 90 si uite-asa tara a ajuns pe mana cui nu trebuia. I-a mai atins c-o galeata, cu un prosop si uite-asa i-a atras de partea lor... Problema e ca incep sa moara din ei, in mare parte o cam ia din loc si raman aia care au prins revolutia la varsta de 20-30 de ani si copii lor. Neavand cum sa-i mai prosteasca si pe astia mai tineri, pentru ca s-au adaptat altfel regimului democrat, incearca sa-i prosteasca pe copii lor care ce sa vezi, sunt la fel de naivi ca niste batrani, daca nu credeti intrebati un psiholog!
Sunt atrasi in partide, dandu-le niste activitati usoare (sa imparta pliante sau sa stranga semnaturi) si ii platesc destul de bine, un 30, 40 lei pe zi, bani frumusei pentru o varsta asa mica la care nu te stii de grijile casei. Pe langa asta, le organizeaza lunar petreceri prin cluburi pentru membrii partidului, cu bautura gratis, iar vara ii trimit in grupuri de cate 20, 30 la mare.
Oferindu-ti-se toate aceste lucruri, e normal sa votezi cu partidul la care "activezi". E un mod legal si n-am nicio problema cu asta, doar ca va spuneam care e strategia lor. Mie mi se pare o prostie, eu n-as face asta pentru 30, 40 lei, ma pis pe ei, dar un pustan de 15, 16 ani cred ca e tentat de aceasta oferta. Asta-i cheia, cu cat e mai tanar, cu atat e mai bun.
Eu am 20 de ani, peste 2 luni fac 21, daca m-ati fi intrebat acum 5 ani cu cine votez, nu stiam ce sa va raspund, n-aveam o simpatie pentru un anumit om politic, asta pentru ca nu ma interesa. Auzeam in stanga si in dreapta diferite pareri si ma luam dupa ce auzeam. Cu timpul si cei care "participa" la acel eveniment, imi vor da dreptate, in momentul de fata sunt furati de aceasta idee, de a vota la o varsta frageda, isi doresc foarte mult sa se maturizeze...
Din pacate ce nu stiu ei e ca, o data pusa in discutie aceasta problema, ea va trebui analizata, iar schimbarea nu se va produce dupa o zi pe alta, ci  in 2, 3 ani, cand ei vor avea drept de vot asa cum spune legea, iar cu timpul vor regreta ca au "votat" aceasta propunere, pentru ca isi vor da seama ca la acea varsta aceste probleme ii depasesc.
Daca ar fi dupa mine, as cere sa se dea drept de vot celor care au minim 24 de ani, dar nu inainte de a da un test de cultura generala, asa mi s-ar parea corect. Mi s-a luat sa voteze pentru mine niste analfabeti care nu stiu pe ce lume traiesc.
Cam atat am avut de spus, scuzati eventualele greseli de exprimare, dar am prea multe in mine si nu stiu ce sa spun mai repede!
Numai bine!