15 septembrie 2011

Poftim cultura...

La intrebarea, care e diferenta dintre Paste si Craciun, locuitorii unui sat din Prahova au fost siguri pe raspunsurile date: "Nu stiu!"
Adevarul e ca pentru pentru a face o astfel de comparatie, iti trebuie cel putin lincenta in Teologie. Oare care o fi diferenta dintre Paste si Craciun?
Ce e ciudat, faptul ca persoanele respective frecventeaza biserica destul de des. Ce-or face acolo, nu stiu...
Pe langa asta, ma amuza modul in care unii incearca sa explice, folosind niste clisee filozofice, care pot impresiona pana la lacrimi orice om.
Mi s-a luat sa spun aceeasi propozitie: Nu mai am cuvinte! Daca continui in felul asta, o sa raman mut, la cati prosti exista in Romania. Asa ca nu-mi ramane decat sa rad si sa fac caterinca de acesti oameni, chiar daca nu e frumos.
Si daca se simt jigniti de modul in care comentez ceea ce vorbesc ei, ii invit sa puna mana pe carte, pentru ca si eu ma simt jignit si chiar sunt stupefiat de faptul ca acesti analfabeti, au drept de vot in tara mea. Si datorita lor, imi stric eu viitorul. Asa ca, cea mai buna solutie e sa se dea un test de Limba Romana (macar atat), iar cei care nu trec acest test, sa ramana fara cetatenie si drepturi si sa se duca-n pula mea unde vad cu ochii, ca mie nu prea-mi convine ca ai mei parinti sa munceasca pentru niste analfabeti, care au frecat pula-n comunism, iar acum au pretentii la pensie...
O adunatura de prosti si betivi!


Raku-Tu Schimbarea





Ceva cu adevarat pur romanesc..Sper sa va placa!

Nu sunt blogger!!!

Ati auzit bine, nu sunt blogger.
Sincer mi s-a luat ca acest cuvant sa fie asociat cu mine. Nu-mi displace, dar nici nu ma simt confortabil in aceasta postura de blogger.
Nu sunt genul de persoana care sta toata ziua pe blog si scrie orice, doar ca sa atraga vizitatori si sa devina un om celebru atat pe net, cat si in realitate.
Probabil ati observat ca in ultimul timp am cam rarito cu scrisul pe blog. Motivul e unul singur: mi-e lene!
Nu sunt ipocrit sa nu recunosc trecutul. Ca orice incepator in ale internetului, am fost tentat sa devin "cineva" pe net. Cu timpul am realizat ca nu asta e vocatia mea. Am renuntat la blogul personal si am creat un blog pentru a ma amuza, PE MINE in special si in cele din urma pe voi cititorii. Tocmai d-aia aici nu veti gasi niciodata articole care sa fie interesante mereu sau de ultima ora, desi am fost primul blog din Romania care a postat clipul cu perversu' de pe Targu Ocna si cu antebratu' sau celebru! Nu e o lauda, doamne fereste, spuneam doar ca aveti toate sansele sa gasiti si articole in exclusivitate, live in direct si uneori chiar in reluare.
Bancuri, poze, clipuri amuzante si din cand in cand, mai latru eu la gard, cum fac si in acest articol. Nimeni nu e obligat sa citeasca... mai ales ce scriu eu! Pentru ca, dupa cum stiti, acest blog mai are doi autori activi. Ei se ocupa strict de partea amuzanta, foarte rar isi dau cu parerea si nu ca n-ar sti sau ca le-am interzis eu (eu fiind seful lor :> :)) ). Din contra, chiar i-am rugat sa isi spuna opinia, dar se pare ca sunt mai rusinosi.
Stiu ca 90% din cei care ne-au dat like pe facebook, au dat pentru articolele amuzante, 9% sunt cunostinte, iar celorlati, adica 1% le place cu adevarat subiectul blogului. Acel 1% sunt eu.
Acest blog e mai mult un hobby, desi e prea mult spus. Ca hobby-uri am altele, cum ar fi: fotografia, filmul, dansul si muzica
Meserie, nici atat. Daca stam sa ne uitam pe diploma de BAC, la baza sunt tehnician mecatronist. Ce e asta? search pe google:tehnician mecatronist si veti vedea. Desigur, am cunostinte minime in aceasta meserie, pentru ca m-am oprit cu studiul ei o data cu terminarea liceului. Acum sa nu credeti ca m-am oprit de tot din studiat. Sunt student in anul doi la Jurnalism. Si nu mi-e rusine deloc sa spun, fac facultatea la Spiru Haret. Daca spuneti ca e usor, va invit sa faceti facultatea de jurnalism acolo si vom vedea daca parerile coincid. Acum nu spun ca se ridica la nivelul facultatii de jurnalism din Bucuresti, cea de stat. In niciun caz!
Am planuri mari pentru viitor, iar bloggingul nu prea intra in ele. Nu spun ca o sa renunt la el, dar nici ca o sa investesc bani. Deci nu e prioritar.
Sa recapitulam, nu sunt un ochelarist la 50 de kilograme si nici un gras infect si scarbos care nu se misca din fata calculatorului. Imi place sportul si ori de cate ori am ocazia il si practic. Mai putin fotbalul!
Din pacate nu sunt ajutat in aceasta activitate. In orasul meu, mai toate terenurile de fotbal au fost inchise si ai acces pe ele doar contra cost. Tenisul de masa si tenisul de camp costa! Ca sa inoti, trebuie sa te duci la piscina, costa! sau in Olt, dar risti sa te imbolnavesti si tot costa, pastile, tratamente sau si mai rau, sa mori inecat! As alerga, dar nu sunt chiar atat de rapid ca "prietenii" maidanezi. Parc unde poti sa alergi nu avem, singura solutie e sa alergi pe baraj, dar e o aiureala.
In concluzie, in ciuda faptului ca toate sporturile din orasul meu costa, sacrific cativa bani pentru a face putina miscare. Un lucru care e de admirat la tinerii din ziua de azi si aici nu ma refer la mine, ci in general. Eu unul decat sa dau 12 lei pe un pachet de tigari sau sa-i bag in aparate sau sa cumpar prostii de tras pe nas, prefer sa inchiriez un teren de tenis si sa ma joc. Fiecare cu viciul lui, nu condamn pe nimeni!
Dar deja s-a ajuns la o situatie dramatica in ceea ce priveste statul in fata calculatorului, mai ales cu retelele astea de socializare, numarul mare de consumatori de "droguri legale" sau de tigari de la o varsta frageda.
Pe aceasta cale, le transmit tuturor ca macar o data pe saptamana, sa iasa la un tenis de picior, un badminton sau sa alerge, e spre binele lor! Chiar si plimbarile de seara conteaza si chiar daca fumeaza sau consuma prostii.
Eu stau in medie 6 ore in fata calculatorului, dar va garantez ca fac mai multa miscare decat unul care sta in medie o ora! Am facut si o mica paranteza.
Probabil ati inteles de ce nu prea imi place sa fiu asociat cu acel cuvant. V-am spus si trecutul, v-am spus si profesia, ce-mi doresc sa fac, ce fac in prezent, niste lucruri care nu prea au multe in comun cu meseria de blogger, deci nu vad de ce m-ati caracteriza in acest fel. Doar pentru ca am o pagina de internet, unde-mi dau cu parerea, nu cred ca pot fi numit astfel. Exista persoane care au conturi de facebook si sunt mai bloggeri decat multi care au bloguri. Posteaza pe wall tot felul de prostii, clipuri, poze, articole, actualizeaza statusul si spun RIP la orice artist, cantaret, actor, mai celebru sau mai putin celebru care a dat ortu' popii, chiar daca nu stiu mai nimic despre el. Asa ca, mai usor baaa cu aceste caracterizari! :)))
Sa aveti o zi minunata!