17 ianuarie 2011

Consum in panta de 0% si multa cearta!

Cred ca ma cert sau mai bine zis, ma contrazic pe tema asta cu consumul de 0% in panta de mai bine de un an.
Totul a inceput evident de la o discutie despre masini si consumul acestora. Si desigur eu care vazusem la 3 Opel-uri Astra H consumul instant de 0 % cand masina cobora panta in viteza, le-am zis si celor cu care discutam despre acest lucru, ca idee, nu pentru a ma contrazice.Dar cum omului ii place sa se dea inteligent si sa se contrazica fara sa aibe dovezi,a inceput scandalul.
Dupa micul conflict, m-am interesat foarte mult timp de chestia asta, pentru a gasi niste dovezi clare. In romana desigur n-am gasit nimic, dar am cautat in engleza si am gasit acest lucru chiar pe un forum oficial al marcii BMW, care explica fenomenul foarte clar.
Le-am aratat si lor acest articol si au zis ca-i imposil asa ceva, mai ales la masinile vechi.
Pe tema asta m-am certat cu oameni de 40 de ani, cu mecanici, cu profesori si toti ma contraziceau. Mai erau 2, 3 care ma sustineau, dar nici ei nu erau 100% convinsi.
Am continuat sa citesc pe forumuri pentru a ma convinge de o chestie care din punctul meu de vedere, era mai mult logica si am dat peste tot felul de explicatii amuzante, date de niste mecanici d-aia meseriasi:)).Nu nepoate, ca consuma, cum sa nu consume, imposibil.
E, inca sustin ca nu consuma. Ati auzit de INERTIE?
De ce scriu acest articol? Pentru ca acum am un argument bun, sustinut chiar de inginerii de la Volkswagen, intr-o revista promotionala care te invata cum sa economisesti carburant. Si anume:
"Folosind tehnicile corecte de condus, poti economisi cu adevarat. Stii cum poti obtine un consum instantaneu de exact 0,0/100 km? Lasand masina sa ruleze, dupa ce ai ridicat piciorul de pe acceleratie, fara a decupla transmisia. Astfel este intrerupta alimentarea motorului cu combustibil si masina nu consuma in acest timp nici o picatura de carburant. Este cel mai bine sa folosesti aceasta metoda inteligenta atunci cand folosesti frana de motor. Adica atunci cand cobori o panta sau cand te indrepti spre un semafor cu lumina rosie.
Acum v-ati lamurit?:)) sa nu va mai aud!:))))

Dacia Logan,testul elanului,prezentare grafica

De mai bine de o luna ma chinui cu acest program de grafica:)).Incep cat de cat sa invat cum se foloseste.Azi am reconstituit testul pe care l-au facut jurnalistii romani pe Dacia Logan.Si anume,testul elanului,la o viteza de 72 de km/h.Am respectat viteza si traseul si fost surprins,pentru ca a iesit exact ca al lor.Deci la mai multe reconstituiri :)))
O sa revin si cu alte clipuri!

Poza zilei

La shopping :))

Bancul zilei

O tipă îi scrie iubitului aflat în armată:

"Dragă John,

Nu mai pot continua această relaţie. Distanţa dintre noi este prea mare. Trebuie să recunosc că deja te-am înşelat de 2 ori de când ai plecat şi nu cred că este corect pentru nici unul dintre noi. Îmi pare rău. Te rog să îmi trimiţi înapoi poza cu mine pe care ţi-am trimis-o acum ceva vreme.

Cu dragoste, Becky."

Soldatul cu sentimentele rănite şi ochii înlăcrimaţi le-a cerut tuturor camarazilor săi orice fel de poze pe care le au cu iubite, surori sau foste iubite şi amante. Pe lângă poza cu Becky, John i-a trimis toate celelalte fotografii cu femei frumoase pe care le-a strâns de la prietenii lui. Le-a strâns şi le-a trimis:

„Dragă Becky, îmi pare rău, dar nu-mi pot aminti cine dracu eşti !”

Inteligenta superioara

Titlul spune tot..