10 iunie 2011

Sa moara mama! ce e asta?!

Gata, eu nu mai pot. Cine a inventat aceasta expresie odioasa? Cum poti sa spui asa ceva? De ce ai spune asa ceva?
Multi o folosesc cand povestesc ceva. De exemplu:
" Ba frate am fost ieri la peste si sa moara mama daca te mint, am prins unu de 10 kile... "
" A trecut unu prin fata mea cu o masina, ala cu bmw-u negru are numaru sex, de-abi l-am vazut, sa moara mama. "
Sau se pot folosi in diferite momente ale conversatiei, sub forma de salut: " sa moara mama, de cand nu te-am mai vazut" " ba... sa moara mama, eu am plecat! ", sub forma de pauza intre fraze sau idei, in loc de punctele de suspensie: " si m-am dus la ea, am luat-o de mana, am intrebat-o: fa, de ce cu ala? sa moara mama, nu stiu a zis, am crezut ca innebunesc! " si desigur exemplele pot continua. Dar eu tot nu inteleg, de ce ai folosi expresia asta? Da, intr-adevar, te face mai dur, e o expresie care face parte din vocabularul vulgar, dar cand te gandesti ca o poti inlocui cu clasicele: p**a mea, sa-mi bag p**a, nu vad de ce ai folosi-o ... sincer, suna urat! sau alea deja sunt pentru copii?
Eu de fiecare data cand aud pe cineva ca spune sa moara mama, imi vine sa-i raspund politicos: " sa-ti ajute Dumnezeu ", nu fac asta, ar iesi scandal, desi ei folosesc aceasta replica, invocandu-l pe Dumnezeu, s-ar supara raaau: " ba tu zici de mama? vrei sa moara mama? " desigur, oricat le-ai explica, nu ar intelege si intr-un fel e normal, folosesc asta sub forma de expresie, ce treaba au ei cu mine sau cu altu' care o ia de buna:))))
Trist e ca acest cliseu, e folosit si de copii cu varste de 10, 12 ani. Lor inca le mai schimba mamica scutecelul, dar ii doresc indirect moartea.
Mai nou a aparut si " sa moara tata ".Aceeasi poveste, n-are rost sa relatez de doua ori.
Parca " sa mor yo " e mai placut, asta il folosesc si eu :)))
Sper ca macar unul din cei care vor citi acest articol, sa nu mai foloseasca aceasta expresie. Ar fi o realizare imensa:)))Si nu mi-o luati in nume de rau, dar asta e parerea mea!
Numai bine sadicilor! :)))