15 februarie 2012

Un mecanic speriat!

Un mecanic dornic de a vedea cum se conduce o masina de raliuri pe zapada, a tras cea mai mare spaima a vietii lui.
Vali Porcisteanu, campionul national de raliuri, s-a distrat putin pe zapada, efectuand cateva manevre periculoase pentru amatori, dar usoare pentru profesionist, lucru ce l-a facut pe cel din dreapta sa traga o sperietura sora cu moartea.
Priviti clipul, eu m-am distrat teribil!





Pareri dupa Valentine's day!

Suntem in 15, deci pot vorbi la trecut despre aceasta zi obisnuita, pentru mine, dar importanta pentru altii.
Nu vreau sa par insensibil, chiar daca o sa va las impresia asta, dar chestia asta cu aratatul dragostei in cuvinte nu prea e logica la mine si mai ales aratatul dragostei intr-o anumita zi: "Hei iubi, azi e 14 februarie, Valentine's day, te iubesc enorm..." Ce inseamna asta? E vreun fenomen, adica pe 13 nu o iubesti la fel sau pe 15 sau spre exemplu, pe 22 august de ce nu o iubesti la fel, e clad sau? Chiar trebuie sa vina aceasta zi de 14 februarie ca sa-i spui ca o iubesti?
Si acest mod de ati arata dragostea prin cuvinte, ma lasa rece. "Vaaaai cat de mult te iubeeeesc!" "da? nu prea se vede, in afara de o criza de isterie, nu vad nimic..." Da sunt ciudat, nu pot sa spun te iubesc, hai sa-ti spun te iubesc, CITITORULE, TE IUBESC! stie pulea ca-l iubesc eu sau nu, dar poate sunt prosti care cred.
O alta cheste, eu nu prea le am cu engleza, dar va rog sa-mi spuneti si mie, de ce toti astia care pretind ca rup engleza in doua, numesc aceasta zi: SFANTUL VALENTIN? cand ea se numeste valentine's day, in traducere libera: ziua lu' Valerica sau Valentin. Si acum vine desteptul: "pai da, ca Valentin asta a fost sfant" sa mori tu, sfantul cui? Stiti istoria acestei zile? Stiti cine a fost pulica asta? Nu cred ca stiti si nici istoria nu prea stie, unii zic ca a fost fi'so unei babe,  altii zic ca a fost preot, altii zic ca a fost un tanar frumos, destept, care iubea, gen Eminescu, dar nu se stie clar, cardeli d-astea ieftine, oricum, romanii il stiu de sfant, desi in Calendarul Ortodox nu prea figureaza ca sfant. Unu ca sa fie sfant, tre' canonizat, daca voi imi aduceti dovezi ca pulifrici asta a fost canonizat de biserica Ortodoxa, la anul pe 14 februarie va scot la o cina romantica, daca sunteti baiat va platesc eu o cina pentru 2 persoane.
Acum sa revenim la ce aveam de zis, ca daca mai continui nu ma opresc. Ieri (14 februarie) am iesit si eu in oras cu prietenii, sa beau un suc, un ceai, o ciocolata si sa mai discutam una alta, dar ce sa vezi, nu era loc pe niciunde, pana si cofetariile erau full, chiar daca era trecut bine de ora 21.
Ne-am invartit putin pana am gasit loc, intr-un final am gasit, am intrat, ne-am asezat la masa, am comandat. Dupa vreo 5 minute, m-am uitat in jur si am ramas putin uimit, la celelalte mese erau numai cupluri. M-am uitat la tovaras si am inceput sa radem, amuzati de situatie, am continuat noi sa discutam acolo, si fiind marti, dupa cum unii stiti, au inceput meciurile din UCL, asa ca am cerut telecomanda celor de la bar ca sa dam pe postul care difuza meciul. Din acel moment, toti baietii care, culmea erau cu spatele la televizoare, brusc au uitat de intalnire si au stat cu ochii numai la tv. La una din mese deja incepusera discutiile. Sincer m-am simtit cam aiurea, in acea cafenea plutea dragostea prin aer si brusc venira "taranii" dadura pă meci si stricara atmosfera. Scopul n-a fost acesta, dar daca mi-a iesit, sunt multumit.
Ma rog, fiecare cu ideile lui, nu putem coincide in pareri, dar eu imi aduc aminte de cum a aparut aceasta zi. Si-a facut aparitia la finalul anilor '90 la tv. Atunci toate "vedetele" basinoase o ardeau "americaneste" facand tot felul de declaratii, cadouri si chiar emisiuni speciale. Au facut asta timp de 3, 4 ani, dupa au uitat sau poate ca si-au atins scopul. D-aia nu prea o halesc, fiindca atunci, in acea perioada cel care aparea la TV voia sa para cat mai diferit fata de noi, muritorii de rand care beleam ochii la tv.
E ceva frumos pentru cei care s-au nascut dupa '95, pentru ca au prins acest obicei de cand s-au nascut, eu nu am prins-o si nu o pot accepta, poate daca o prindeam, altfel stateam de vorba.
Cu 1 si 8 martie nu prea am probleme, "sarbatoresc" de cand ma stiu, cu toate ca sunt cateva chestii care ma scarbesc si la acele zile. Dar voi reveni cu pareri atunci.
Numai bine!