28 octombrie 2011

Uuu, e halloween...

Din ce m-am documentat eu, acest halloween se sarbatoreste pe data de 31 octombrie, dar cum suntem in Romania, sarbatorim 3 zile si 3 nopti, inainte si dupa.
Nu sunt adeptul acestei sarbatori si nici nu vreau sa o consider o sarbatoare. Pentru mine este doar un obicei imprumutat de la americani.
Nu o sa ma vad peste 20 de ani, cu nevasta si copii, in noaptea de 31 octombrie urandu-ne halloween fericit si impartind bomboane la copiii care vin sa ne "colinde".
Dupa parerea mea, asta e un mod de a te distra in club si n-are nicio legatura halloweenul din America cu asta din Romania.
La noi e acel efect de turma: "aaa, e halloween? cu costume? pai hai sa ne costumam si sa mergem in club" si vad astfel pe la tv, tot felu' de papitoi, nu pot sa le zic altfel, care se costumeaza in Mickey Mouse sau in Donald... la dracu, halloween e o sarbatoare in care trebuie sa sperii, sa faci farse, nu sa fii amuzant, nu e un bal mascat... asta daca vreti s-o ardeti "american style", daca vreti sa fiti doar copii ieftine, costumati-va in ingeri si duceti-va in club, imbatati-va ca porcii, ca d-asta si asteptati sarbatoarea asta, e singurul motiv pentru care va place.
Din cauza asta nu suport acest eveniment, pentru ca 90% din cei care-l sarbatoresc in Romania, habar n-au care e treaba cu el, de ce se costumeaza lumea in draci si monstri. N-am nici cea mai mica problema cu halloween-ul sarbatorit de americani. Macar aia stiu ce cacat inseamna asta.
Daca tot imprumutati ceva, imprumutati dracu cum trebuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.