10 iunie 2011

Sa moara mama! ce e asta?!

Gata, eu nu mai pot. Cine a inventat aceasta expresie odioasa? Cum poti sa spui asa ceva? De ce ai spune asa ceva?
Multi o folosesc cand povestesc ceva. De exemplu:
" Ba frate am fost ieri la peste si sa moara mama daca te mint, am prins unu de 10 kile... "
" A trecut unu prin fata mea cu o masina, ala cu bmw-u negru are numaru sex, de-abi l-am vazut, sa moara mama. "
Sau se pot folosi in diferite momente ale conversatiei, sub forma de salut: " sa moara mama, de cand nu te-am mai vazut" " ba... sa moara mama, eu am plecat! ", sub forma de pauza intre fraze sau idei, in loc de punctele de suspensie: " si m-am dus la ea, am luat-o de mana, am intrebat-o: fa, de ce cu ala? sa moara mama, nu stiu a zis, am crezut ca innebunesc! " si desigur exemplele pot continua. Dar eu tot nu inteleg, de ce ai folosi expresia asta? Da, intr-adevar, te face mai dur, e o expresie care face parte din vocabularul vulgar, dar cand te gandesti ca o poti inlocui cu clasicele: p**a mea, sa-mi bag p**a, nu vad de ce ai folosi-o ... sincer, suna urat! sau alea deja sunt pentru copii?
Eu de fiecare data cand aud pe cineva ca spune sa moara mama, imi vine sa-i raspund politicos: " sa-ti ajute Dumnezeu ", nu fac asta, ar iesi scandal, desi ei folosesc aceasta replica, invocandu-l pe Dumnezeu, s-ar supara raaau: " ba tu zici de mama? vrei sa moara mama? " desigur, oricat le-ai explica, nu ar intelege si intr-un fel e normal, folosesc asta sub forma de expresie, ce treaba au ei cu mine sau cu altu' care o ia de buna:))))
Trist e ca acest cliseu, e folosit si de copii cu varste de 10, 12 ani. Lor inca le mai schimba mamica scutecelul, dar ii doresc indirect moartea.
Mai nou a aparut si " sa moara tata ".Aceeasi poveste, n-are rost sa relatez de doua ori.
Parca " sa mor yo " e mai placut, asta il folosesc si eu :)))
Sper ca macar unul din cei care vor citi acest articol, sa nu mai foloseasca aceasta expresie. Ar fi o realizare imensa:)))Si nu mi-o luati in nume de rau, dar asta e parerea mea!
Numai bine sadicilor! :)))

3 comentarii:

  1. cred că totul a pornit de la "Frankfurt" din Vacanţa Mare, sau cel puţin aşa vreau să cred ...pentru că ştiu că el folosea expresia asta
    şi ca să te mai linişteşti un pic... să ştii că eu n-o folosesc (şi nici multe alte persoane pe care le cunosc) :P

    RăspundețiȘtergere
  2. uitasem de frankfurt:| sa stii... cel mai probabil de la ala a plecat:))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Poti sa spui ¨sa moara mama¨ cu conditia sa nu spui si cand.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.