2 iulie 2011

Bacalaureat

Cristinel, elev la un liceu bun din capitala, in ziua bacalaureatului, increzator se duce la examen. Pe drum isi aduce aminte ca si-a uitat buletinul, se intoarce si-l ia, dupa ce-l pupa ma'sa pentru a zecea oara, pleaca. Se opreste sa-si ia o apa minerala, dar uita sa-si ia niste guma, asa ca se intoarce din nou. Intr-un final ajunge la scoala. Acolo isi intalneste noii colegi de suferinta. Intra in sala, vin subiectele, le deschide si ramane uimit, nu stia nimic pentru ca 4 ani a frecat-o la rece... pai ce credea, ca daca e la un liceu bun, subiectele sunt mai usoare acolo? Gresit. Se pune micul geniu la lucru, si scrie din stanga, din dreapta... pai ce credeati ca daca esti la un liceu bun, nu se copiaza? Gresit.
Vin rezultatele, surprinzator, Cristinel al nostru ia o nota mica (nu o putem spune, aceste date sunt confidentiale) se duce sa faca contestatie cu mamica de mana si "vede" din surse sigure ca la ultima parte, Cristinel, elev bun la un liceu din capitala, a gresit opera. Desigur, nu degeaba e mamica cunoscuta, da doua telefoane si uite-asa opera gresita si nepunctata devine punctata. Uuu!
Morala o gasiti voi, n-are rost sa o mai scriu, desi asa ar fi frumos, dar mie imi place sa las lucrurile neterminate:)))

2 comentarii:

  1. gasesc ce sa puncteze profesorii la partea a 3-a dak sunt bine motivati. Spre exemplu la partea a 3-a 14 puncte sunt pentru redactarea eseului:
    -organizarea ideilor in scris -3p
    abilitati de analiza si de argumentare 3p
    utilizarea limbii literare
    ... si asa mai departe

    Acuma asta e, pe mine ma deranjeaza mai mult ca vor sa mai faca si contestatie, si anume ca opera ultima noapte este o drama a intelectualului si de acolo trageti concluziile

    RăspundețiȘtergere
  2. e roman subiectiv de analiza psihologica, drama intelectualului n-are nicio treaba cu dramaturgia

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.